Autisme · Avlastning · Barn · Ferie · Foreldre

Ferieavlastning!

Da nærmer tiden seg for ferieavlastning. Jeg grugleder meg. Når vi søkte på avlastning, så søkte vi også om ferieavlastning. Da får du innvilget et visst antall ekstra døgn som skal avlastes på sommeren. Jeg har i grunn ikke helt vendt meg til at han er i avlastning hver 6. uke ennå jeg… Men nå er vi der. 5 dager + den vanlige avlastningen hans på 3 dager… Det betyr 8 hele døgn han skal være der det! Så nå vasker jeg tøy som en gal kvinne, mens jeg prøver å roe nervene mine. Jeg har mest lyst til å sette meg å «stimme» litt selv!

urban-1002149_1920

Han var i avlastning i ferien i fjor og, men da var det 5 dager til sammen og jeg var ikke hjemme i den perioden, bare pappa var hjemme.

Han har spist dårlig i avlastningen frem til nå, så derfor har bekymringen vært enda større på om han kan være der så lenge. Heldigvis har jeg verdens beste barnehage og denne uken dro assistenten hans og han opp til avlastningshjemmet og tok et lite treningsmåltid på ham. Det gikk heldigvis strålende. Som ved en åpenbaring, hadde avlastningshjemmet endret brødtype for bare to uker siden, og det til det samme brødet han har i barnehagen! Lettelsen var til å ta og føle på for alle sammen. Vi foreslo å dra å få i han mat selv på morgenen, men saksbehandleren vår fra SAF og barnehagen synes det var bedre å sende assistenten for å sjekke først. Jeg må innrømme en viss lettelse for denne løsningen.

Pjokken selv elsker å være i avlastning. De er flinke til å ta han med på tur og dessuten har de minibuss, så da kan alt løses med en tur i den!

Tulla skal samme uken til «Mim’s familiepark» som det nå har blitt omdøpt til, mens broren er i avlastning. Tro det eller ei, men det betyr at vi har litt tid helt for oss selv. Den skal vi bruke på å oppfylle de forventningene man vanligvis har til vennskap. Nemlig at man treffer vennene sine og at kontakten går begge veier. For faktum er at vi ikke har tid til å følge opp vennskapene våre resten av året. Selv om jeg håper på noen bedring nå som vi har gjerde! Det er heldigvis stor forståelse blant våre venner at vi ikke kan følge opp slik som før, noe som beviser hvor gode venner vi har <3

handshake-1471563_1920

Gleder meg til å se alle sammen for litt viktig en til en tid <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *