Om huset med de rare i!

En liten introduksjon er vel passende.

Jeg heter Helene (trettiettellerannet år gammel) og er gift med 2 barn.

Når gutten vår begynte i barnehagen (1,5 år gammel) oppdaget vi noe ganske oppsiktsvekkende. Fra å være en harmonisk rolig liten gutt dukket plutselig et nytt barn opp. En liten gutt med store problemer med å forholde seg til de andre barna. I en alder av 3, fikk han diagnosen Infantil Autisme.

Ett drøyt år etter at pjokken var født, fikk vi ei lita jente. Og et drøyt år etter at gutten vår fikk diagnosen, fikk også datteren vår diagnosen Infantil Autisme.

Her i huset oppleves det ofte som om vi har våre 2 barn… også har vi ett ekstra barn, autisme. Dette ekstra barnet (som i grunn oppleves som ca. 8 ekstra barn) krever en hel masse ekstra tilrettelegging og stell. Det gjør at barna våre ikke når de forventede milepæler som de fleste barn oppnår og holder dem på ett lavere funksjonsnivå enn de kunne hatt.

Det er det denne bloggen handler om. Jeg har et ønske om å gi innsikt i de små og store utfordringene våre barn opplever og forhåpentligvis øke forståelse.
2015-03-07 07

Mennesker som blir nevnt i tillegg til oss nærmeste er:

Mim: Bestemor (min mor). Bess: Ektemannen til Mim. Lillesøss: Min lillesøster som bor med Mim og Bess. Moffa: Faren min

Ett lite PS. Mannen min blir ikke nevnt veldig mye i denne bloggen. Grunnen til det er fordi han er lærer på videregående, og derfor velger jeg å ikke si for mye om han da det kan ha litt større nedslagsfelt for ham enn jeg er interessert i å utsette ham for! Han er dog VELDIG involvert, mer enn det av og til ser ut her;)

 

Hvis du ønsker kontakt, kan du finne meg på facebook: Ossplussautisme eller via Email: helene@ossplussautisme.no.