Autisme · Barn · Foreldre · Meltdown · Oversensitivitet · Sorg

Frykten…

Jeg har skrevet ett innlegg om frykten vi alle føler for barnevernet. Det er dog en annen frykt i livet mitt som er minst like aktuell og reell. Jeg er redd for at jeg ikke KAN beholde barnet mitt til han/hun er voksne. Jeg er redd for at problemene som mine barn har nå med selvregulering ikke skal rette seg. Og hvis de ikke gjør det, vil jeg være nødt til å velge å «sende bort» barnet mitt.

fear-615989_1920
Selvregulering er ett vanskelig ord for det jeg egentlig mener. Mine barn slår. Ikke forsiktig, hardt. Ikke bare i bein og armer, men i magen og ansiktet. Han har mindre begrensninger med å slå i ansiktet enn henne, men hun slår oftere.

Dette jobber vi med hver dag, hele dagen. Ignorering så lenge det er mulig, holding hvis vi er heeeelt nødt. Fjerne det andre barnet, hvis det er «i veien». Hvis slaget kommer sammen med ett meltdown er det viktig med rolig stemme. Allikevel må vi være 100% konsekvent. Har vi sagt nei, er det nei… UANSETT. Vi kan aldri gi oss.

Men jeg er redd. De vokser, og disse tingene vil hjelpe seg desto mer språk og forståelse de får. Det er det alle sier til meg, men jeg klarer ikke la vær å tenke på om vi ikke får det til. Det er ikke akkurat en logisk frykt, det vet jeg. Jeg vet at sannsynligheten er stor for at vi får plukket det av dem, det bare tar lenger tid. Det er allikevel flere som har måttet gi opp. Som ikke orker. Ikke klarer. Ikke kan være den hjelpen barna trenger. Tenk om vi må gi opp!! Jeg vet det er usannsynlig… men allikevel…

Jeg er redd.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *