Autisme · Barn · Ferie · Høytider · Påske · Rutiner · Stress · Tilrettelegging

Påskerapporten!

Da var påsken over for denne gang, og skal si den var heftig. Helgen før påsken var fin i vær og vind. Det samme gjaldt dagene med barnehage. Hagen til mim var full av snø som smeltet aktivt i den fine solen. Vi tok oss tid til å grave i snøen og hive den ut i solen. Tror vi lett ble kvitt det dobbelte med snømengde pga denne teknikken:


Pappa får selvsagt masse god «hjelp» fra tulla!

Vi holdt ungene i barnehage disse dagene slik at vi fikk sovet mest mulig før ferien. Vi har en liten gutt som sover lite, så noen formiddager med søvn var viktig.

Så kom været … og «ferien». Ferie går stort sett fint de første 2 dagene her i huset. Det er de dagene som er lette. Det er det samme som en helg tross alt og det er alltid greit. Dette er de vant til. Så kommer de neste to dagene. Det er dessverre en sannhet at disse to dagene (denne gangen ble det lørdag og søndag siden det er påske) er ett bittelite mareritt for både store og små. Det er «venne seg til ferie»-dagene. Ingen av oss liker det for å si det mildt. Begge barna er utilpass, grinete og stresset. Hvert eneste nei fører til meltdown.

På toppen av dette var den grusomme klokkestillingen på lørdag… den er også vanskelig. Ironien er at som nesten alle år før den så er det ikke første kvelden som er vanskelig, det er kvelden etter. Det holdt stikk denne gangen og. Det er heldigvis «bare» pjokken som strever med dette, men han strever til gjengjeld mer enn nok. Det tok vel «bare» en time på søndagen, men jøss for en time…Jeg er rimelig blå, stakkar gutten min greide ikke roe seg. Det hele endte med at jeg la armen over overkroppen hans og benet over beina hans for å hjelpe ham «ned».

Så var der den nye «dilla» da:

Jeg gjorde noe kjempedumt før påske. Jeg var stressa, hadde mange møter og hadde helt glemt å handle… alt pålegget var tomt, vi hadde ikke tid til middag før natta. Så jeg juksa. Jeg hadde en pakke pølser i kjøleskapet, kalde pølser og ketchup til å dyppe i ble løsningen. Dessverre var dette veldig godt, og på feriedager da man har masse tid til å mase på det en liker best, ble dette morsomt! Når pjokken da nekter å spise hvis han ikke får pølse, så var kampen igang… Det gikk fint etterhvert, bare jeg fikk etablert at de kun fikk pølse en gang om dagen, men det tok jo noen dager. Det er slike tider jeg virkelig savner å ha god kommunikasjonsmulighet med barna.

Vi var hos mim på fredag og lørdag. På lørdag var ting spesielt vanskelig, så vi måtte skille smårakettene. Heldigvis er Mim og Bess svært hjelpsomme og vi lot tulla være hos dem fra midt på dagen. Resten av oss kom utover på kvelden og spiste middag. Deretter fikk jeg og pappa en kveld for oss selv, da mim og bess tok de begge på overnatting. Heldigvis la de seg veldig fint der ihvertfall. Vi hadde ett annet prosjekt som måtte ordnes:


Nytt møbel på lekerommet.(romdeler fra Jysk (1000 kr), 16 rom + kasser (35 kr per) for de som lurer)

Pluss at vi hadde en hel del annet som trengte å flyttes rundt pga dette nye møbelet. Vi brukte kvelden på å rydde, vaske og bære ut av rommet, og formiddagen gikk til å sette sammen vidunderet.

Så kom barna hjem og var heldigvis svært så fornøyde med lekerommet sitt. Ett pluss med denne omkalfatringen er at vi nå har sinnsykt god orden på rommet. Bakdelen er at det var jo noe nytt… så da er det gøy, men de takler det ikke så godt allikevel. Vi visste selvsagt det på forhånd, så vi var forberedt på en vanskelig dag.

Mandag var en mye bedre dag, om enn ikke flott. Det kjipe været gjør jo sitt her, men vi dro med et vennepar av oss og deres barn på en liten tur. Turen ble ikke så mye tur som det ble å reise til barnehagen der venninnen min jobber for å la barna kose seg. Det gikk egentlig ganske greit. Barna til venneparet vårt er relativt godt kjent med våre barn, og foreldrene er gode på å forberede dem. Noe knuff og puff ble det, men etter 2 timers sosial lek, er vi vel fornøyde med ett så lavt konfliktnivå.

Skriving har det blitt lite av i påska. Jeg har igrunn bare pusta og overlevd, og vært fornøyd med det. Jeg hadde noen innlegg liggende fra tidligere som jeg postet utover i påskedagene. Det ene innlegget skrev jeg dog etter pjokkens bursdagsbesøk første helga i påska, og dette fikk overraskende stor respons. Det ble delt og lest mer enn noe annet innlegg jeg har skrevet. Og på onsdag fikk jeg telefon fra Geir Fragell fra Porsgrunns Dagblad som gjerne ville skrive om det i avisa på tirsdag. Når jeg da åpna appen på morgenkvisten var det der: – Tusen takk for barnebursdag! (krever innlogging) på forsiden og alt. Ikke verst for en agurknyhet synes jeg.

Da var påsken over for denne gang. Vi satser på å få til å tilrettelegge enda bedre neste år!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *