Anmeldelse · Autisme

Bokanmeldelse: Hva kan jeg fortelle deg om autisme?

Fra bokens bakside: I denne boken møter du Tom, en gutt med autisme. Tom gir deg kunnskaper om hva autisme er og hvordan det påvirker ham daglig. Han forteller om utfordringer han har med kommunikasjon , hvordan han lett overveldes av sanseinntrykk, og hvordan endringer i rutiner påvirker ham. Han gir også råd om hvordan de rundt ham kan hjelpe.

Denne illustrerte boken er full av gode råd og informasjon som kan være til hjelp for venner, familie og fagpersoner som arbeider med barn og unge med autisme. Boken er lett å lese og kan brukes som en felleskapsbok for voksne og barn. Teksten er enkel nok til at den kan være en introduksjon til temaet for barn fra rundt 7 års alder – i klasserommet eller hjemme.

Dette er en viktig bok for alle som jobber med barn i ulike sammenhenger: lærere, barnehagepersonale, ansatte i pedagogisk-psykologisk tjeneste, helsesøstre, personale i skolefritidsordninger og barnevernsarbeidere. Boken anbefales også for foreldre og andre nærpersoner til barn og unge med autisme.

Ossplussautismes bokanmeldelse, også kjent som Helenes mening:

Boken er delt i 2 deler. En for barn som forklarer autisme fra et barns perspektiv. I denne delen snakker Tom om sine egne utfordringer, men det står også uttrykkelig at barn med asf som regel ikke kan gjøre dette selv.

Denne delen tar opp veldig mye av det barn vil oppleve med en med diagnosen. Den er fin og utfyllende, men tar hensyn til at enkelte ting ikke hører hjemme her, for eksempel utfordringer med toalett. Dette for å forhindre mobbing.

Voksendelen er god og utfyllende. Boken er i sin helhet lett og lese, og dette er boken jeg ville kjøpt til jul eller sommeravslutning til de som jobber med barna eller til familie og venner. Den gir innblikk på et generelt nivå og det kan være greit når noen andre forklarer vanskene og ikke du selv <3

Så en solid femmer må den få!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *