Anmeldelse · Autisme · Barn · Besteforeldre · Foreldre

Filmanmeldelse: The a word

Sammendrag: Serien handler om en familie med et barn (Joe) som får autismediagnosen. Over 6 episoder ser vi fremgangen fra rett før diagnosen og gjennom den vanskelige første tiden for hele familien. Vi får se foreldrenes frustrasjon og sorg, benektelse og første møte med å skaffe hjelp til gutten deres. Vi følger søsterens forhold til alle andre enn Joe. Hvordan hun er den som ikke sørger. Hvordan bestefar prøver å hjelpe, men føler seg ute av stand til å gi familien det de trenger. Storfamilien strever på alle plan med følelser og tanker om diagnosen og hva den betyr for Joe.

Terningkast 5: Det er en svært god representasjon for følelsene og tankene som en familie får med en diagnose i huset. Hver person i galleriet får sin del av de vanskelige følelsene å representere. Alt fra skam og hjelpeløshet til sorg og kamplystenhet er representert fra de forskjellige standpunktene. Og i midten står Joe. Halvveis i serien innså jeg at serien ikke egentlig handler om lille Joe i det hele tatt. Den handler om alle andre i serien. Og kanskje det er på tide! Jeg synes det var en lettelse å se en representasjon som handlet om hvor rare og gale alle andre er, og ikke personen med autismen. Responsene til Joe er kanskje ikke normalt uttrykket, men det er virkelig ikke rart at han reagerer oppi all galskapen. Det var godt å se at forholdet til den med ASF ikke egentlig var preget av hva han gjorde, men heller de rundt!

Det eneste minuset må være at oppi alt hadde det vært litt greit om den hadde vært noe mer systematisk i sin forklaring på hva autisme faktisk er. Derfor trekker jeg den en ned. Ellers må jeg si at hvis man lurer på hva slags tanker og følelser en familie føler når man blir kastet inn i autismejungelen er dette absolutt en serie å kaste seg over!

Den er mulig å få kjøpt på platekompaniet, klikk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *