Autisme · Barn · Barnehage · Besteforeldre · Ferie · Foreldre · Høytider · Jul · SFO · Søvn

Kan jeg i avlastning??

Julen er her og det er også romjulen. Tidligere år har vi hatt barnehagen for begge barna. I år var tanken at vi skulle låne Mim en dag for pjokken slik at vi kunne sove inn litt. Han er hjemme pga. manglende SFO tilbud i julen. Tulla har vært hjemme en dag lenger enn planlagt og der hadde vi vel tenkt at hun skulle få komme sent i barnehagen og hentes tidlig.

Vi er kommet til 4. juledag. Tulla skal endelig i barnehagen! Hun har vært våken lenge i natt og sto opp tidlig. Han sto opp 04.30. Da tenker du kanskje at vi må spare henne fra en lang dag i barnehagen… Det er jeg ikke istand til. For det første har vi måttet låne Mim 3 dager istedet for 1… Og tullerusket mitt skal i barnehagen fra klokka sju som normalt, for jeg tror kanskje det er bedre enn de utslitte foreldrene som er her hjemme. Og når jeg sier utslitte, så tenker man trøtt og lei. På dette punktet ser jeg ikke klart lenger og jeg lurer sterkt på om jeg skal ringe avlastningshjemmet å spørre om jeg kan komme. Ikke med pjokken, med meg!!!!

Få ting virker så fantastisk som et par dager der noen andre vasker tøyet mitt, lager maten min og tilbyr aktiviteter avhengig av behovet mitt…Tilrettelagt for meg!

Jeg er oppe og ikke griner er det noe som heter, selv om i det siste så har det ligget en liten tåre lurende i øyekroken min titt og ofte når jeg ser 04 tallet på klokka og en eller begge barna står å klorer på døren! Vi har avlastning hver sjette helg og siden kommunen trekker hver time han er i avlastning fra omsorgslønn så har ikke vi råd til å vurdere økning. Men de trekker jo ikke avlastning på meg…

Snart er romjulen over (håper jeg) og da må jeg innrømme at jeg trenger ferie fra ferien min… Foruten om å ha feber selv så har tulla mi hatt regelrett angst for å være uten meg hver dag, noe som betyr at hun sitter inntil meg ved enhver anledning, får meltdown hvis jeg går ut fra rommet, hyler som besatt hver gang jeg skal på do. Nervene kan bli frynsete! Pappa har for å gjøre ting lettere her i huset bestemt seg for å få litt feber og hoste han og!

O jul med din glede midt i…

3 thoughts on “Kan jeg i avlastning??

  1. <3 Det er ingen trøst,men mini skal HELE dager i barnehagen HVER dag i romjula. Vi har fått oss valp så er ute å tisser med ham ørti ganger på natta nå så jeg MÅ HA litt tid på dagen ! Det skulle vært hvile hjem som i gamle dager,da hadde jeg booka oss for ei uke!

  2. Avlastning hver sjette helg er da alt for lite!!!! Men hvis d trekkes av din lønn så skjønner jeg jo hvorfor, men d er jo også helt høl i hue!!! Hva med å se på BEHOV til den enkelte familie før d rakner i sømmene, d er da en mye bedre løsning i lengden… Blir så oppgitt på deres vegne, d er da jeg kjenner på at d er politiker jeg burde blitt. Og jeg snakker av erfaring, som Vernepleier som har jobbet på avlastningsboliger og sett slitne foreldre som ringer og gråter fordi de er så slitne og bare vil gi opp alt, d er alt for få plasser til de barna som trenger d mest… Klem til dere begge Ingrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *