Autisme · Barn · Besteforeldre · Foreldre · Glede · Høytider · Jul · Tilrettelegging

Julen ringer inn tidlig i Annerledeshuset!

For meg er juleforberedelsene til en viss grad i gang allerede. Jeg ser på hva som funket i fjor, og hva som ikke funket for å gjøre justeringer. Det er viktig å være føre var med disse tingene, litt fordi jeg også er vanedyr og faller lett tilbake i gamle vaner hvis jeg ikke passer litt på.

christmas-ornament-207334_1920

Ebay har blitt redningen for å få kjøpt inn leker til julekalender. Disse må bestilles i god til før desember, så dette ble gjort allerede i oktober. Pjokken er takknemlig liten kar, så kalenderen kan fylles inn med sjokoladebiter for resten. Tulla er det mer pes med, men jeg finner alltids noe småtteri å putte inni i tillegg til det som er bestilt.

Jeg hører hvert år alle som klager på at julevarene begynner å komme allerede i oktober, og jeg pleide å være en av dem. For meg har jo dette endret seg noe, for det kommer litt og litt mer dryppende inn i butikkene og mine unger liker at forandringer kommer gradvis! Så jeg er vel den eneste jeg kjenner som nå synes det er fint de begynner så tidlig! Da får ungene god tid på seg til å venne seg til nye varer, pynt og dufter. Dessuten elsker tulla jul, så hun koser seg med alt sånt!

I tillegg så er det juleklær som må kjøpes inn. Og det er jo julepysj vi må ha og vi prøver å finne noe som passer perfekt for våre små. Dinosaur og Minnie Mus må det jo bli! Det skal ligge i julestrømpa sammen med årets film og melkesjokoladen/french fries.

Annenhvert år er vi sammen med Mim og Bess. Vi har prøvd at vi er hos dem med de vanlige tradisjonene, det fungerte ikke supert. Så har vi prøvd at de kom hit, med justerte tradisjoner, det fungerte heller ikke helt supert. Så når vi nå har funnet en oppskrift som fungerte fint i fjor, så skal vi prøve å ta alle de tradisjonene med oss til Mim og Bess. Mim og bess har ingen andre i selskap det året vi kommer for at det skal være fullstendig rolig for våre små, og siden hun er dronningen av tilrettelegging, så blir alle tradisjoner overført direkte. Hvis det funker bra i år å være hos mim under de forutsetningene, så fortsetter vi å reise til de annenhvert år. Hvis ikke kommer de hit of feirer jul neste gang. Så får vi se hva som funker best.

Så er det de som sikkert lurer på hvorfor vi endrer noe som funker. Vel jeg har litt troa på at vi må prøve ut før vi sier at det ikke går. Barna liker godt å være sammen med Mim, Bess og tante, og det ville jo være synd om vi ikke engang testet ut at det gikk bra. Jeg har litt troa på at man kan skal utfordre skjebnen littegrann, tross alt går det fint å være sammen med dem alle andre dager av året. Dessuten gir det meg og pappa noen å feire med resten av kvelden når barna har lagt seg. Og våre behov skal også være med i vurderingen så lenge det er mulig å ta hensyn til alle i familien.

Så dermed er det mange samtaler med Mim om alle små og store ting som skal løses allerede nå. Jul kommer fort vet du <3 Lykke til alle andre med disse spesialhensynene å ta!

tree-63972_1920

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *