Autisme · Kommunen · Media · Politikk · Skole

Har du hørt at Therese Johaug ble tatt i doping?!?

For hvem har ikke hørt om Therese Johaug den siste uken. Jeg pleier ikke å kaste meg igang med diskusjoner om doping og sport da hverken A eller B engasjerer meg det minste. Annet enn en og annen landskamp i håndball og et skirenn i ny og ne så har jeg ganske enkelt ikke energi til å legge følelser i sport og sånt.

Men denne gangen har jeg ikke kunnet la vær å føle noe. Men det jeg føler er vel aller mest frustrasjon. For visst skjønner jeg og at Therese har det tøft. Og ja, det kan hende hun visste hva hun gjorde. Det kan også hende hun ikke visste hva hun gjorde. Det kan hende hun får en streng straff… det kan hende hun slipper unna med en pekefinger under nesen. Kanskje mediastyret igrunn er straff nok?

news-1591767_1920

Men uansett hva som skjer med Therese Johaug så er det frustrasjon jeg opplever når jeg leser meningene frem og tilbake blant hele landets presse og eksperter på det ene eller det andre… All den tiden…alt dette maset… alle pengene brukt på denne uendelige mengden tjas og mas kunne vært brukt på så uendelig mye bedre ting! Pressen kunne dekket hva den blå regjeringen gjør når det gjelder kutt og innstramminger for de svakeste i samfunnet. De kunne dekket den uhorvelige dårlige rettspraksisen når barn og kvinner blir voldtatt. De kunne vist hvordan kommuner får lov til å ture frem og skape kommuneflyktninger av folk og fe. De kunne dekket hvor dårlig dekning man har med spesialavdelinger i forhold til barn med behov. Man kunne dekket hvordan man kan falle gjennom alle stoler i systemet og ikke få hjelp fra nav, lege eller kommune og dermed ende på sosialhjelp. Man kunne dekket hvor dårlig helsevesenet er til å melde fra til barnevernet om misbruk av barn og unge… eller kvinner som blir slått.

Det er nesten ikke grenser for hva vår fjerde statsmakt kunne brukt tiden og pengene sine på. Men den ene tingen de ikke kan påvirke i særlig stor grad, hvorvidt Therese Johaug får streng eller mild straff, det er det de bruker alt på! Og det er jo litt skuffende synes jeg. Faktum er nemlig ganske enkelt: Uansett hva de kommer frem til, så må Therese forholde seg til det. Om det er strengt eller mildt. Om det er rettferdig eller urettferdig. Uansett MÅ hun forholde seg til det. Jeg forstår også at denne saken må dekkes. Men trenger virkelig hver eneste avis/tv-stasjon å spy ut nye saker om det samme mange ganger om dagen?

Det finnes virkelige problemer der ute som går utover så mange flere enn Therese Johaug. Og jeg sympatiserer med at dette er tøft for henne, men det er da strengt tatt bare tøft for henne! Og den beste måten vi alle kunne hjulpet henne nå er vel strengt tatt å la henne håndtere dette sammen med hennes team uten å spekulere frem og tilbake 17 ganger om dagen! La henne være, og samtidig, dekk noe som er viktig! Noe som hjelper de mange, og ikke de få! Jeg skjønner det er mye penger i dette her, så gå ut å hjelp noen som ikke har penger!

Lykke til Therese!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *