Autisme · Barn · Bleier · Foreldre · Generalisering · Glede · Hjelpemidler · Takknemlig · Tilrettelegging · Trening · Ukategorisert

Bleia – tulla= 0-1

Da var bleieslutt over for denne gang. Denne gangen kan jeg si at slaget er vunnet! Om enn kanskje krigen ikke er helt over. 2 ukers intensiv trening på do endte i at tulla har blitt stor jente og tisser ikke lenger i buksa. Hun holder på å genetralisere nummer 2, men dette er som forventet! Men hun er altså ren på dagtid, og vi kunne ikke vært gladere! Når jeg sier ren… så mener jeg at hun fortsatt har endel uhell, men de er for det meste uhell. Hun har forstått at vi vil hun skal gå på do! Og hun gjør det nesten alltid <3

baby-19261_1920

 

De 2 ukene kan nesten ikke beskrives dog… 65 dobesøk på de første 2 dagene og 50 uhell… vi holdt på å kollapse. Pjokken måtte sendes med bestefar på søndag og vi visste nesten ikke hva vi skulle gjøre! Og det ble mange opp og nedturer. Plutselig gikk det fremover i stormfart, og neste øyeblikk gikk det dårligere igjen. Jeg snakket med SAF kontakten vår nesten daglig for å finne utav hvordan vi skulle få henne til å forstå at alt skulle skje på do.  Vi var på do 37 ganger før hun tissa på do for første gang, og det tok 199 dobesøk for hun forsto at hun skulle bæsje på do!

Etter 2 uker har vi loggført 237 dobesøk og 99 uhell. 99 skift med avføring og urin… grøss

Så kan vi vel ikke si at krigen er over, vi har uhell flere ganger i uken ennå og det er kun avføring, men dette velger vi å se på som en suksess. Hun har skjønt det, nå må vi bare få etablert det og hjulpet henne å huske det. Jeg er så stolt av henne, hun gjorde virkelig sitt beste under dette voldsomme regimet og vi kom igjennom uten for mye kamp og tenners gnissel.

Til deg som kommer på besøk til oss: Kittet og lekene på do er ikke til deg, det er ei lita tulle her i huset som liker å ha noe å drive med når hun sitter å gjør sitt fornødne. Nei, vi leser ikke veldig mye fantorangen… og nei, dansende figurer med musikk er ikke for å feire når vi største er på ferdige på do… selv om det hender jeg hører de går av der inne når pappa er alene der og…

smiley-1706236_1920

 

 

Litt viktig informasjon for dere der ute med barn med disse utfordringene og skal igang med bleieslutt.  Det finnes noen ting man kan få på resept for barn over 5 år (unntak for noen, litt avhengig av om de har vokst utav bleier som er i ordinært salg). Skaff deg en resept på inkontinensutstyr. Her kan du få kladder til seng og stoler. De kommer i forskjellige størrelser. Du får også barrierekrem som forebygging på såre rumper. I tillegg er det mulig å få engangstruser på denne resepten. Tena lady sin er ned til small og løsningen jeg har kastet meg over er å ha engangstrusa innerst og vanlig truse på utsiden. På den måten kan du bare kaste den som er innerst og du slipper fullt så mye søl. Det gjør også at engangstrusa sitter litt bedre. Tulla vår er litt liten for disse trusene, men de er jo der mest for å ta av for annet søl. Hvis du vil lese om regimet for å få barna avvent med bleie har jeg skrevet utfyllende om det her: Bleiene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *