Autisme · Barn · Barnehage · Besteforeldre · Bleier · Foreldre · Tilrettelegging

Kampen mot bleiene!

Da er vi igang med vårt tredje bleiesluttforsøk! Denne gangen er det tulla’s tur dog. Og det er hennes første forsøk.  Hvis du lurer på regimet, altså, hvordan vi utfører en bleieslutt, så har jeg skrevet et innlegg tidligere som heter Bleiene der du kan lese om detaljene. Der ser du skjemaer og hvordan vi forbereder bad og barn på bleieslutt.

baby-19261_1920

Vi har som sagt aldri prøvd med tulla vår før. Det betyr at vi ikke har noen anelse om hvordan det går. Før sommeren hadde vi store problemer med å få henne til å sette seg på do. Hun nektet å sitte på den. Heldigvis visste vi godt hvordan vi skulle håndtere dette. Ta henne med på do, la henne velge selv. Vise hvordan det gjøres, forsterke opp når hun gjør noe positivt! Og det gjorde vi. Barnehagen begynte også før sommeren, og overraskende raskt satt hun på do. Bare noen få måneder etter fullstendig nekt, var hun blid og fornøyd på do. Hun gjør ingenting på do, men hun er superfornøyd med å bare være der!

Vi ble enige om å sette tidspunkt ved neste møte, og når jeg satt på møtet ble det fort tydelig at hvis vi skulle rekke det før kulda virkelig satt inn, så var det denne helga vi måtte starte. Senere ville vi få problemer fordi vi er bortreist. Så da kastet vi oss rundt og begynte dagen etter møtet. Nå skal det sies at det kun er mulig fordi vi er ganske drevne på dette allerede. Hvis ikke hadde det vært mye vi måtte gå gjennom før vi kunne begynne med et sånt prosjekt, og en god del ting som må gjøres i forkant. Men vi kan reglene allerede, så vi bare startet!

Første morgen gikk bedre enn først forventet. En gang tidligere tok jeg på henne trusa uten å ta på henne bleie først fordi jeg var litt i ørska. Det er noe som skjer med deg når du er våken hver natt.., uansett, hun fikk helt helt fnatt! Så det var det jeg forventet når hun kom fikk på seg trusa denne gangen og. Men nei! Heldigvis! Men helgen ble artig… 65 dobesøk og over 50 ganger tisset hun ut tøyet sitt! Jeg har aldri vasket så mye klær på en helg noen gang. Men nå er vi i helg nummer 2 og uken har gått mye bedre. En liten regresjon de siste dagene, men vi presser gjennom og satser på at vi kommer gjennom seirende på andre siden!

Dette hadde aldri gått å i det hele tatt vurdere hadde det ikke vært for foreldrene mine. Mamma stiller jo alltid opp, så denne helgen tar hun eldstemann fra lørdag til søndag og forrige helg tok pappa junior på søndag. Hvis ikke kan det faktisk hende vi hadde klappet sammen! Men her i familien er bleieslutt et prosjekt for hele familien! Så tusen takk til familien min! Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere!

1475227110989

 

6C6BF9BC-9087-4688-922918B345B00D2C-D7E9E6BC-C655-410A-BB7D64697E2A6097

 

One thought on “Kampen mot bleiene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *