Hobby

Hvordan lage «Diamond painting»? (Hobby innlegg)

Nå skal jeg kaste meg igang med å skryte av den nye hobbyen min! I en hverdag der stresset er høyt og alt jeg gjør er under konstant overvåkning av instansene rundt meg, kan det være vanskelig å holde konsentrasjonen gjennom en aktivitet. Jeg har flere hobbyer.

Brikkevev er en fantastisk hobby som krever litt å få gjennomført. Når jeg er alene er det ikke noe problem, men når jeg er alene er jeg ofte sliten. Mønsterlaging og handling av materialer har en tendens til å havne bakerst i køen av ting som må gjøres. I tillegg må jeg kjøre en halvtimes tid for å skaffe meg materialene… ja, som du skjønner. Hobbyen er fantastisk dog, så dette gjør jeg jevnlig, men jeg finner det enklest å gjøre i forbindelse med klubbkvelder som er hver fjortende dag!

Ellers så er det disse tegnebøkene da. Jeg liker det kjempegodt, men det å skulle finne ut hvilke farger som skal hvor…vel, jeg er jevnlig såpass sliten at kreativiteten kan skorte litt på… så når jeg skal ta avgjørelser på hvilke farger som passer sammen og hvor osv… Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde tålmodigheten, men jeg starter ofte og ender med å avslutte før det er ferdig.

Så kom jeg over dette:

Diamond Paint heter det. Jeg har aldri vært borti det før, men etter en anbefaling fra noen i en ebay gruppe på facebook, tenkte jeg hvorfor ikke! Og jaggu ble jeg bitt av basillen gitt. Som du sikkert skjønner, har jeg kjøpt dette på ebay. Søker du på «diamond paint» dukker det opp. Det er en billig hobby og du får alt i posten! Grunnen til at dette falt så i smak hos meg er vel mest det at det er kjempeenkelt å gjøre og krever ingenting av meg når jeg skal bestille det! De triller ned i postkassa mi <3

Jeg tenkte jeg skulle gi en enkel innføring i dette da instruksjonene er på kinesisk…

20160910_183039

Du får tilsendt et bilde (finnes mange motiver), som er rullet sammen. Jeg har funnet ut at det lønner seg å legge det flatt under noen bøker en stund før du begynner, slik at det er enklere å jobbe med. Her ser du et bilde som jeg har begynt på. Når du får det er det selvsagt uten diamantene, med en plast over. Denne plasten skal du IKKE ta av. Grunnen er enkel å forstå. Når du løfter opp plasten vil du fort oppdage at selve maleriet er det som er klebet. Som et stort klistremerke, bare på motsatt side. Dette er selvsagt for å kunne feste diamantene til bildet!

20160910_183046

Så du løfter altså opp en flik av plasten, og legger den nedpå igjen når du er ferdig for dagen. Slik beskytter du bildet fra å tørke ut pga. luft eller støv som faller på det når du ikke jobber med det.

  1. Dette er abeidsutstyret ditt. Det er noe forskjell fra forskjellige leverandører, men det er som regel alltid en variant av dette. Det grønne brettet er til å ha diamantene i. Pennen er den du skal bruke til å plukke opp diamantene og den lille rosa firkanten er «limet».

2.  På siden av maleriet finner du denne hendige lille guiden. Her finner du raskt ut hvilke tall på maleriet som hører til de forskjellige fargene. Du får en drøss med små plastposer med diamantene i. I dette tilfellet fikk jeg 15 pakker. Tallene til venstre er de som står på pakkene og tallene/bokstavene til høyre er det som står på maleriet. Pass på å se riktig på tallene. De har lagt på en 0 foran alle tall på pakkene slik at du ikke skal forvirres av det. Men følg med allikevel. 09 og 06 er fort gjort å se feil på når du sorterer raskt. Legg allikevel merke til at på maleriet har de bare tallet 6 og ikke tallet 9 eller bokstaven g da disse fort blir like på lerrete.

3. Sorter diamantene først. Jeg har brukt gamle shotglass med teip til å skrive på. Jeg bruke aldri disse glassene mer. Men hva du bruker er knekkende likegyldig så lenge du merker godt. Her har jeg skrevet på bokstaven jeg ser etter på lerretet selvsagt og ikke tallet på posene. Og slapp av, de har sendt med mer enn nok diamanter.

4. Ta pennen og press den ned i «limet». Dette er det du bruker for å få tak i diamantene. Ta på nytt etterhvert som limet fungerer dårligere. Det er mer enn nok lim. Dette er en jeg har brukt på et helt maleri tidligere, så som du ser er det ingen fare for å gå tom. La den lille plasten som er rundt være på, igjen for å beskytte limet fra rusk og rask.

5. Hell noen diamanter oppi brettet ditt. De små rennene i brettet hjelper deg når du rister lett på det, slik at diamantene ruller over på riktig side. Press lett på diamanten med pennen, du trenger ikke bruke mye kraft på dette;)

20160910_183355

6. Deretter er det bare å sette igang. Dette kan de fleste gjøre, så lenge finmotorikk og syn er sånn nogenlunde.

Sånn, min første «how to» blogginnlegg. Regner ikke med det blir flere, av den ganske enkle grunn at så mange hobbyer har jeg ikke tid til. Men jeg synes at når jeg skulle anbefale noe, så måtte jeg forklare meg skikkelig og. Og dette anbefaler jeg på det varmeste. Det er noe fantastisk med følelsen av at noe kommer til liv mens du jobber med det. Og magien blir ikke mindre av at det er så forbasket enkelt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *