Foreldre · Media

Jeg kjenner deg ikke igjen!

Så lenge jeg kan huske, har jeg hatt dette problemet. Jeg har store problemer med å kjenne igjen ansikter! Jeg aner ofte ikke hvem folk er når jeg snakker med dem. Det er selvsagt unntak, venner og familie kjenner jeg igjen. Ansikter jeg ser ofte gjennom andre medier kan jeg etter en stund også kjenne igjen. Som for eksempel ordføreren i Porsgrunn. Ansiktet dukker jevnlig opp i media og dermed på facebookfeeden min. Men forrige nabo… kunne gått rett forbi meg. Jeg er heldig hvis jeg husker en av dem! human-1616242_1920

For mennesker som meg er facebook en gudesending… Når jeg vet at jeg skal treffe folk jeg ikke har truffet på lenge, så går jeg på facebooksiden deres og prøver å prente inn ansiktet i minnet mitt. Og blir jeg overrasket når jeg er på besøk hos andre kan jeg gå på do og se hvor jeg kjenner dem fra via face. Facebook gir meg også jevnlige oppdateringer om hvordan folk ser ut via feeden. Takk gud for profilbilder!

Men jeg er flink til å fake! Jeg smiler og nikker, mens jeg fortvilet leter etter navnene eller ansiktene i minnet mitt. Som regel, hvis det er lenge siden jeg har sett dem, må jeg vente til de nevner en sammenheng vi har vært sammen i. Det kan være veldig slitsomt, og veldig morsomt for mannen min 🙂

Jeg fortalte dette for første gang til noen i vinter. Jeg sa det til mannen min. Det ironiske er at jeg har egentlig ikke gått å vært flau for det. Lenge trodde jeg alle hadde det sånn, men etterhvert som jeg har blitt eldre skjønte jeg jo at det var bare meg. Deretter var det litt pinlig. Så var det, når tar jeg det opp?? Jeg har jo ikke sagt noe til noen… noen gang!

Til slutt bare sa jeg det. Mannen min ravet løs på en tirade om en person:

«Du vet, han som jobber der og der… han som har mørkt hår og tydelige kinnbein. Han er litt lang i ansiktet…!»

Jeg klarte ikke holde meg lenger…

«Nei, jeg aner faktisk ikke hvem du snakker om… jeg vet heller ikke hva et langt ansikt er, eller tydelige kinnbein… Om de er høye, lave eller grønne… det sier meg INGENTING»

Etter en sånn uttalelse med påfølgende forvirret blikk, måtte jeg forklare meg…selvsagt. For jeg SER ikke forskjellen på kinnben, jeg ser ikke forskjell på haker, jeg vet ikke hva noen mener når de beskriver ansikter… ovale øyne? mandelformet?? Det er helt umulig for meg å se dette. Hvis du setter opp to mennesker ved siden av hverandre, så skulle jeg vel kunne beskrive noen forskjeller. Men da snakker vi øyenfarge, hudfarge, hårfarge, høyde, bredskuldret osv. Det ville aldri falle meg inn å beskrive noe som neseform eller lignende!

Når far i huset hørte det, oppdaget han en ny hobby! Studere ansiktet mitt, mens jeg desperat prøver å finne ut hvem jeg snakker med! Og han har STOR morro av det 😉 På denne måten har det blitt mye enklere å snakke om det til folk og! Det kan jo være en morsom ting!! Heldigvis.

Når jeg fortalte det til mamma, lo hun og sa at mange ting falt på plass. Og jeg må si, det er deilig å slippe å late som i det daglige ihvertfall. Min mor er nemlig ekspert på å snakke om folk, som om jeg vet hvem de er… Og jeg aner jo ikke. Selv om jeg har møtt dem et par ganger!

Nå forteller jeg det mer og mer til folk rundt meg, og min mor synes jeg burde kaste ut noen ord til alle de som følger bloggen. Grunnen er ganske enkel. I vinter opplevde jeg noe uventet. Jeg var i aviser og blader angående skoleplassen til sønnen min. Og det betyr at jeg måtte plutselig forholde meg til alle de der ute som kjente meg igjen, men jeg aldri hadde møtt! Hvordan i alle dager skulle jeg skille dem fra de jeg bare ikke kjenner igjen! Det var noen ganger jeg ble stående veldig lenge å gruble som et dyr for å finne ut hvem de var… også var de… ingen jeg kjente allikevel. Følelsen av å gå fra samtaler uten å ane hvem jeg har snakket med gikk plutselig kraftig opp! «Alle» visste jo hvem  jeg var plutselig 🙂 Så dette innlegget er en liten advarsel ut til nærmiljøet mitt! Jeg kjenne deg ikke igjen med en gang, men jeg vet hvem du er! Du må bare plasseres først;)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *