Autisme · Barn · Foreldre · Hjelpemiddelsentralen · Hjelpemidler

Hjelpemidler: Joggevogn

Mine små har forlengst blitt for store for sportsvogna som jeg kjøpte. Enda den jeg kjøpte var blant de største på markedet. Så er det sånn at når vi oppdaget hvor vanskelig pjokken hadde det med søvn, så var en av de beste måtene å få luftet hode hauuns på å ta ham med på trilletur. I begynnelsen hendte det at han sovnet på denne tiden, men som oftest var det bare en hvil han virkelig trengte. Så er det sånn at en god vogn fint kan koste mange tusen kroner, og etterhvert som behovene til barna har økt, har vår økonomi blitt trangere. Flere ting må kjøpes inn osv.

Så derfor sjekket jeg rundt i hjelpemiddelsentralen. Dette var tidlig i løpet vårt, så det å skrive en søknad som dette var vanskelig. Første vogna vi fikk var ikke det vi hadde tenkt oss. Den var nok for mennesker med multifunksjonshemming. Men den neste var super:

Vognen er lenger enn vanlige vogner, men allikevel er den praktisk å brette sammen for å ta med seg. Den lett og fin, og anbefales.

For mine 2 kan det være alfa og omega å få sitte i vogn i mange situasjoner. Man får spent dem fast, noe som er veldig kjekt når man skal gjennom store folkemengder. I tillegg er det en helt klar fordel i å kunne ha dem i vogn når det er mye trafikk rundt deg. Og av en eller annen merkelig grunn synes folk det er mye greiere at du spenner fast barnet i en vogn enn i en sele og band. Uansett kan vognen virkelig redde oss utav flere farlige eller vanskelige situasjoner. På gåtur er det fullt mulig å bruke den i skogen hvis det er gode veier. Offroad er ikke min den beste, men det kan være flere ute på markedet som jeg ikke aner noe om!

Siste tillegg i hjelpemiddelserien;)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *