Autisme · Barn · Foreldre · Glede · Takknemlig · Tilrettelegging · Trening

De små vennlighetene i hverdagen som betyr så mye.

Junior ELSKER å gå på butikken. Det er spesielt en butikk han digger rått. Dagligvarehandelen som vi kjenner alle som jobber på. Belønningen hans er Solrik med smaken av jordbær og appelsin. Hvis han har oppført seg som han skal, får han en slik på vei ut. Den står i hylla der det er fint å gå rett til kassa etterpå. Dette er en etterlevenskap etter mange treningsturer. Litt uten at vi visste det i begynnelsen så viser det seg at dette har også vært en vanlig praksis når han har vært med barnehagepersonalet også på butikken.

shopping-cart-1026501_1920

For et par dager siden dro far i huset på butikken. Vi manglet litt smått og stort. Han handlet som vanlig, endte med å stå å skravle  seg litt bort med flere kjente inne i butikken, ja helt vanlig. Alle her vet om våre utfordringer, noen leser bloggen og de som ikke gjør det vet det fra andre kilder. Det er aldri et skrått eller rart blikk fra noen som jobber i denne butikken. Det er faktisk svært få fra andre kunder og da de fleste vet hvem vi er og hva som er vanskelig. Vi snakker egentlig ikke så mye med dem om vanskelighetene våre med barna, alle vet det liksom bare. Vi har gått inn der en eller flere ganger i uka siden ungene var nyfødte.

Etter mye om og men, kom han seg til kassa. Her møter han en hyggelig ung dame. Hun er relativt ny, så navnet sitter ikke ennå, noe som gjør det som skjedde enda hyggeligere.

«Hei, hvor er den lille Soldrikkeren din i dag?»

«Nei, han er hjemme gitt»

«Åh så synd, han er jo så blid og fornøyd alltid!! Han er jo den beste kunden vår!!»

Og en så liten forbipasserende kommentar kan gjøre hele dagen, ja hele uken, for foreldre som oss! Å få lov å føle at han er velkommen er jo supert, men å føle at han blir savnet når han uteblir…ja ord kan ikke forklare! Og den lille familien vår trenger så sårt slike små, og for henne, ubetydelige kommentarer. Det er sånt som gjør deg til en hverdagsengel for en hel familie. For når historien blir gjenfortalt hos besteforeldre og onkler og tanter er det sjeldent et tørt øye i rommet. Vi trenger alle disse små bevisene på at verden er god og noen der ute kommer til å uoppfordret være ekstra hyggelige mot dem som trenger det mest.

Så til alle dere butikkmedarbeidere og resepsjonister osv. Hvis du jobber et sted der du av og til treffer på oss litt utenom det vanlige familier og individer og du har en hyggelig tanke, ikke hold den igjen! Vær noens hverdagsengel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *