Autisme · Barn · Foreldre · Hjelpemiddelsentralen · Hjelpemidler

Hjelpemidler: Stellebord

Stellebord

Som tidligere beskrevet bruker begge mine fortsatt bleier. Og i den anledning har jeg fått endel plager i skuldre og håndledd. Jeg prøver å behandle det som best jeg kan, og noen perioder går det bra, andre ikke fullt så bra. Så vi gikk til anskaffelse av ett nytt stellebord.

Når pjokken var nyfødt kjøpte vi (heldigvis) det største stellebordet vi fant. Vi tenkte at det skulle være behagelig å stelle fra, og i tillegg vare lenge. Det ble en kommodeversjon, fordi…hvem vil ikke ha skuffer i stellebordet sitt? Og det har vært helt suverent. Jeg tenkte lenge at når jeg var ferdig med å bruke det som stellebord, skulle jeg ta av hjula og bruke den som kommode… Men etterhvert så jeg jo at dette ikke kom til å gå. Det ble overraskende fort for kort. Nødløsningen var å sette en kommode ved siden av så bena hadde noe å hvile på. Men så for ikke lenge siden ble det veldig tydelig. Den største stellematta var for kort og nå lå junior mer eller mindre utenfor overalt, så vi måtte se på andre løsninger. Dessuten er det nå gått i oppløsning, mer eller mindre. Det har begynt å falle fra hverandre, bokstavelig talt. Heldigvis for oss, har hjelpemiddelsentralen ganske mye tilgjengelig. Så vidunderet kom her om dagen:


Fordeler: Lett å trille rundt, låsning på hjulene, matta er myk, ikke større enn benken som er på toppen, enkel heving/senking med pedal.

Bakdeler: Ser visstnok mistenkelig ut som trampoline, enkel å ta opp og ned med pedal for andre enn foreldre, matta kan være litt kald (fikses med håndkle), går litt høyere enn er behagelig når tulla kjører den helt til topps med storebroren oppå, lite lagringsplass.

Ett nytt møbel i huset kan være vanskelig. Den har nå vært her noen dager, og vi bruker dagene på å lære hva som er greit å gjøre oppå den, og hva som ikke er greit! Nå er det sånn at vi allikevel må passe på de 100% av tiden, så de er ikke alene der inne sammen. På den måten får vi brukt tiden på å lære de hva og hvordan den skal brukes. Så håper jeg at den ville oppførselen gir seg litt etterhvert! Hvis ikke får jeg ringe inn og se om de har ett annet alternativ til meg… med en fjernkontroll eller noe!

Men skuldrene mine og ryggen min er svært takknemlige!

 

One thought on “Hjelpemidler: Stellebord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *