Ukategorisert

Bokanmeldelse: Autisme – det vil jeg lære mer om!

Boken tar utgangspunkt i en undervisningssituasjon forfatterne har tatt del i. Jan Nielsen har skrevet boka med replikker fra eleven Andreas Eileraas. Andreas har selv autisme og sammen med Jan inviterte de Atle Hansen til å komme å undervise Andreas i sin diagnose.

Ossplussautismes anmeldelse, også kjent som Helenes mening:

Boken tar godt for seg temaer og gir enkle forklaringer på vanskelige spørsmål. Hva er autisme, hvordan hjernen fungerer, være den du er og hva det er som ofte kan være en ekstra utfordring for de som har autisme. Boken gir seg ikke ut for å ha alle svarene, men virker som en god guide i hvilke temaer man kan og kanskje bør ta opp når man skal forklare hva autisme er, kanskje spesielt til dem som har det selv.

Jeg ser lett for meg at jeg vil bruke denne boken som et springbrett i samtale med barn som trenger en forklaring på hva som er vanskelig for barn med autisme og med mine egne barn om diagnosen deres når kommunikasjonsferdighetene kommer seg nok.

Den er liten og lett å ta med, noe som er et pluss da den dermed kan ligge i veska og være lett tilgjengelig. Den er lettlest og lett anbefalt.

Det eneste jeg savnet litt var at jeg kunne godt tenkt meg litt mer om kognetiv overbelastning (meltdown) da dette er vanskelig å forklare godt.

Den får terningkast 5 av meg og med tanke på at den ikke er noe særlig dyr heller, ville jeg bare gått til innkjøp av denne;)

Kan fåes blant annet hos Haugen bok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *