Anmeldelse · Autisme · Barn · Barnehage · Skole · Venner

Bokanmeldelse: Broren min har autisme

Fra bokens bakside:

Å ha en bror med autisme kan være vanskelig av og til, særlig om han oppfører seg rart foran klassekameratene dine. Hvis barna kunne mer om autisme, ville de kanskje slutte å erte Billy og gjøre narr av ham?

Denne boka forteller historien om en gutt som har en bror med autisme. Når han blir flau over brorens oppførsel foran klassekameratene, ber han læreren om å forklare autisme for barna. Med lærerens hjelp lærer barna om mennesker som overvinner autismens utfordringer og kan få til viktige ting.

Boka beskriver noen av realitetene og utfordringene barn med autisme og søsknene deres opplever daglig, og forfatteren oppmuntrer barn til å utvise tålmodighet og toleranse i møte med venner med autisme.

Ossplussautismes anmeldelse, bedre kjent som Helenes mening:

Jeg synes boken er helt grei. Den går inn på følelsene og opplevelsene til søsken, og det liker jeg godt.

Dessverre toucher den innpå hva som forårsaker autisme, og om enn forfatteren passer på å få sagt at det ikke finnes noen forklaring på hvorfor, bringes det opp noen eksempler på mulige forklaringer som jeg skulle ønske den lot vær. Ideer om hva som forårsaker autisme er kanskje ikke det som bør taes i en slik bok. Den tar også med at lærere kan hjelpe å forklare klassen hva autisme er, som jo er en fin tanke. Dessverre er det veldig mye mindre sannsynligvis at læreren har den minste ide om hva de skal fortelle klassen enn det virker som i boka, men tanken er jo flott og idealistisk.

Boken er også fin i at den presenterer barn med autisme på en måte som gjør at barnas gode sider også kommer frem og det er en fin voksendel bakerst slik at foreldre er best mulig istand til å svare på spørsmål, ihvertfall overfladisk.

Terningkast 3

One thought on “Bokanmeldelse: Broren min har autisme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *