Autisme · Barn · Hjelpemidler

Hjelpemiddel: Tallerkenkant

Da begynner jeg å bli lei. Veldig lei. Det å lære ungene mine å bruke kniv og gaffel er nesten umulig. Ihvertfall så tar det lang tid. Og med barnetallerkener med kant gjør det ekstremt plundrete å bruke kniven når du må holde den over kanten i tillegg til å streve med finmotorikken. Jeg har ikke tall på hvor mye mat som har blitt skjøvet av tallerken når jeg prøver vanlige tallerkener.

Så jakten var igang. Og på Enklere liv skulle løsningen åpenbare seg.

Jeg kjøpte 2 og gikk igang. De kan vaskes i oppvaskmaskin, er lette å ta på eller av og fungerer på både store middagstallerken og de små. Med andre ord, helt perfekt for oss! De er i utgangspunktet utviklet for de eldre eller de som mister funksjon i en arm og ikke kan bruke både kniv og gaffel på en gang. Men de fungerer godt for barnefamilier også og for de med nedsatt funksjon.

Vi ser at vi ikke har behov for flere en 2 da det går minst en oppvask hver dag. Og for de der ute som lurer kan jeg tenke meg at dette er en type  hjelpemiddel man sikkert kan få tilskudd til via NAV.

Tilskuddsordning for rimelige hjelpemidler (småhjelpemidler)

En enkel løsning på et lite, men irriterende problem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *