Autisme · Barn · Foreldre · Glede · Høytider

Tannfeen, nissen og andre mytologiske vesener!

Jeg gjetter på at hjemme hos dere har dere nissen på besøk en gang i året! Han sniker seg ned pipa og setter igjen en masse fine gaver. Kanskje han til og med kommer på besøk på selveste julekvelden og deler ut noen gaver også!

I tillegg regner jeg med at med jevne mellomrom kommer tannfeen med en femmer (eller som oftest mer) til å legge i glasset der den vesle tannen ligger!

Og hver påske kommer en vakker liten harepus med et deilig egg fylt av all verdens gleder!

Sånn er det ikke i alle familier. Ikke fordi vi ikke har råd til et påskeegg eller gaver under treet, men det er litt utfordrende å skulle forklare disse vesenene for 2 småtroll som tar alt enten bokstavelig eller ikke helt skjønner hva belønningen er.

Nissen har vi droppet for stresset sin del. Hva kan vel være mer stress enn en stor skjeggete mann med masse vanskelige innpakkede gaver?

Dessuten er ikke far i huset vandt til nisse han heller, og det ser ut til å ha blitt folk av han og. (Det er ihvertfall det han insisterer på…). Men nissen blir for mye på en allerede full dag, så derfor har vi droppet han. Dessuten treffer de på nissen stadig vekk i barnehagen og litt på skolen.

Når det gjelder tannfeen er historien enkel, men belønningen plundrete. Penger i glasset eller under puta… da må man forstå penger først… Og det har vist seg å være en vanskeligere forklaring enn først antatt. Dette med penger i bytte mot ting og arbeid for penger, ja det er ikke alltid jeg skjønner det selv. Og alt annet som kan kjøpes inn og legges i glass eller under puta… ja det må ihvertfall ligge rett ved tannen, for hvis ikke er det ikke mulig å skjønne. Små gaver har jeg prøvd, men det å forstå at man får det ene for det andre er vanskelig. Det ser ikke ut til å kobles mellom de to.

Så var det den haren og det dustete egget da. Påskeegg får de selvsagt, med det de vil ha oppi. Men det å få til denne påskereferansen og harer og greier. Igjen er det en kobling av alle elementene som er utfordrende.

Men gaver får de til jul, belønning får de for tenner og påskeegget er fylt til randen om enn de bare får litt oppi hver dag. Dermed er det ikke så galt her i annerledeshuset allikevel. Bare en litt annen variant av de vanlige. Godt tilrettelagt og alle får alt de trenger <3

Hvis barna forstår koblingene er det jo ikke disse tingene noe problem, og for de fleste familier med et medlem med ASF er disse tingene helt uendret fra normalen. Men for noen av oss må alternative løsninger finnes.

Hvis du ikke kan forklare om nisser, harer og tannfeer, hvordan løser dere det i ditt annerledeshus?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *