Autisme · Barn · Bleier · Hjelpemidler · Oppussing · Takknemlig · Tilrettelegging

Tilrettelegging: Bad

Da var vi endelig ferdig!

Badet vårt, bygget av Telemark Bad AS er ferdig. Og for et bad. Men jeg må vel begynne på begynnelsen!

Det første vi måtte gjøre var å søke om tilskudd og lån. Først var det arkitekt. Her søkte vi og fikk tilskudd til å få tegnet badet av arkitekten vi valgte. En bør være obs på at en må selv finne arkitekt, men ofte hjelper det å ha en ergoterapeut. Og uten vår ergoterapeut tror jeg ikke vi hadde hatt noe nytt bad for å si det slik! Vi valgte Børve Borchsenius og fikk en virkelig flink dame inn som brukte mye tid på å gå gjennom våre behov med oss for å få badet akkurat slik vi trengte det. Ergoterapeuten var også tilstede slik at alt gikk til slik det skulle. Det er kjekt å ha noen med som vet litt mer om mulighetene.

Behovene våre til et bad var egentlig store.

Vi måtte ha plass til både badekar og dusj.

Dusjen er 110 cm slik at det er god plass til meg og barnet inni.

Det måtte være dusj på gulv for å avhjelpe med lydbildet. Tross alt er det først nå etter at badet er ferdig at mine barn går inn i dusjen, og junior er fortsatt ikke overivrig. Badekaret er for å slippe å kjempe med ham når han ikke orker den ekstra belastningen av å måtte dusje. Det ble også valgt et badekar som var lydsensitivt. Dette er av akryl slik at fylling ikke bråker så mye:

 

Vi måtte ha plass til stellebordet og dermed må vasken være rett ved stellebordet. På dette bildet er ikke stellebordet satt inn, men det skal stå under hyllene på venstre side:

Som man kan se er vasken rett ved siden, og vi har 2 servanter da barna strever med å stå ved siden av hverandre å stelle seg. På denne måten slipper vi det problemet. Og vaskemaskin og tørketrommel står under benk og med overskaper.

Vi måtte ha lagringsplass da vi har mye bleier og utstyr som hører med. Kladder, kremer, servietter enten tørr eller våt osv. En mengde produkter følger med bleiebarn, og desto større barnet er desto mer plass tar alt.

Også har vi selvsagt et toalett:

 

Døren inn er ekstra stor og dørstokken er en tilpasset for rullestol. Ikke at vi trenger det, men stellebordet kommer på hjul og dermed slipper vi store problemer med å få det inn og ut.

Badet ble dyrt, men uten tvil verdt det. Det gamle måtte rives og bygges opp fra bjelkelaget, store deler av rørene måtte byttes og mye av det elektriske ble byttet samtidig. Vi måtte sette inn stålpipe for å forenkle bygging i forhold til brannmur.

Telemark bad var fantastiske. Vi hadde en mann å forholde oss til gjennom det hele, som dermed ordnet alt for oss med flisleggere, rørleggere, snekkere og elektrikere. I tillegg var selvsagt vi involvert i alle deler av prosessen ved å forklare og vise hvordan vi ville ha det underveis. Men skulle det være noe vi ikke var helt fornøyd med, bøyde de seg baklengs for å få det til for oss. Alle var blide og hyggelige, selv når det var noe vi ville ha endret underveis eller noe ikke gikk som planlagt. I det store og det hele var det en holdning til at kunden hadde rett og det er vi som til syvende og sist skal leve med resultatet. Så er det med dette prosjektet som med de fleste store prosjekter at noen uforutsette ting dukket opp. Disse slapp vi å bekymre oss over i det store og det hele og ekstrautgiftene vi endte med var kun av det absolutte nødvendige slaget. Ellers var det meste forutsett av byggerne og ordnet opp med lenge før de dukket opp hos oss.

Som en ekstra service og til min enorme glede, avsluttet de det med en profesjonell vasketjeneste, slik at når jeg skulle begynne å bruke badet, kunne jeg bare gå inn og begynne å bruke det! Ikke noe vasking eller surr på meg, jeg bare bar inn tingene mine og satte igang vaskemaskin og tørketrommel som om alt hadde vært sånn alltid!

Så tusen takk til ergoterapeuten vår, Elisabeth for uvurderlig hjelp til søknader og vurderinger i forhold til hva vi trenger.

Tusen takk til Husbanken for boligtilskudd som gjorde det mulig!

Tusen takk til arkitekt for godt gjennomtenkt badromsløsning!

Og tusen takk til Telemark bad for godt samarbeid og flott utført arbeid!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *