April · Autisme · Barn · Ferie · Foreldre · Meltdown · Oversensitivitet · Påske · Stress · Tilrettelegging

Påskeferien 2017, Del 2

Tirsdagen startet opp med rolig bading. Lars og jeg tok oss en tur på litt butikker for å kjøpe noen gode sko og litt mer drikkbart til barna hadde lagt seg. Deretter hentet vi dem og tok dem med på stranden. Tanken var å prøve dragene, men når vi kom ned dit ble det raskt tydelig at det ikke ville fungere. Det blåste for mye for drager og tulla synes det bråkte alt for mye. Vi fant en liten krok i le av vinden, men det ble mange små utbrudd og vi fikk ikke tilrettelagt det uansett hva vi gjorde. Men noen fine bilder fikk vi jo 😉

Tante, junior og tulla ser på sjøen kommer inn <3
Lars leker hobbyfotograf!
Det blåste masse, så sjøen ga gode bilder <3
Junior ELSKER å kaste stein 😉

Når vi hadde fått dem i bilen var mye gjort. Vi har dvdspillere i bilen (de som spiller 2 forskjellige filmer) og ungene fikk ned stresset ved å sitte litt å se på film. Etter en kjøretur dro vi tilbake til huset og lekte ute litt! Resten av dagen gikk i rolig tempo, med bading, tv og lek!

Onsdag dro vi til Randers Regnskov. På nettsidene sto det at vi burde komme sent på dagen da de hadde mindre folk da enn ellers… det hadde tydeligvis andre fått med seg også! Det var sjokkfullt… Hadde det ikke vært for at junior var dødsopptatt av de slangene og krokodillene han hadde sett på bildene vi hadde laget på forhånd, hadde vi nok snudd og funnet noe annet den dagen. Dessverre hadde vi allerede lagt det inn i planene, så da er det ikke veldig lett å unngå det. Jeg gikk inn og betalte før barna kom inn og snakket med han som sto der med hvor slangene og krokodillene slik at vi i verste fall hadde fått unna det før vi eventuelt MÅTTE ut.

Deretter satte vi igang med et prosjekt som vi alle egentlig kjente i magen ikke kom til å gå på langt nær så bra som vi hadde håpet. Randers regnskog er innendørs, og et problem vi forutså, men overså for junior sin skyld, er at tulla er duftsensitiv! Hun HATER vonde lukter. På forhånd hadde vi avtalt at hvis tullemor ikke orket, så skulle Mim og bess dra avgårde med henne og la oss og guttungen bli igjen så lenge han orket. Overraskende nok klarte hun seg godt, med nesen i hånda gikk hun gjennom mang en sal med både det ene og det andre av dyr. Det eneste problemet var at det var trangt, folksomt og dårlig med dyr! Vi så mest av fiskene og noen aper, men ellers var det egentlig en skuffelse. Utenfor skulle det være både husdyr og jaguarer, men disse hadde gjemt seg innendørs og innendørs var det ikke mulig å se dem… Fra et rent voksensynspunkt var dette ikke godt nok. I tillegg var det 6 handikapplasser på utsiden, lite til ingen rullestoltilgang og for autister som trenger litt rom rundt seg var det ikke godt. Det var også en liten lekeplass for barna der, men den var altfor liten i forhold til hvor mange barn som var tilstede. Dessverre endte det med slag på 2 barn og en voksen fra tulla vår. Det er vanskelig å komme i forkant når det er så trangt og folksomt dessverre. Det hele endte med fullt meltdown i souvernirbutikken når vi skulle betale. Det ble mange stygge blikk… Jeg dro henne ut til bilen og hun hadde resten av utbruddet på utsiden av bilen mens jeg prøvde å sikre henne fra å bli overkjørt. Det var nemlig slik at jeg kun hadde nøklene til min bil, men hun skulle IKKE sitte i min bil, men i Mim sin bil… ja de fleste kan sikkert forestille seg hvordan dette var! Det var litt av en opplevelse og bekreftet for meg at uansett hvor mye man prøver å forberede barna på det vi skal gjøre, og uansett hvor mye tilrettelegging vi prøver på, er det noen ting som ganske enkelt ikke funker! Dyrt var det og 😉

Her fant vi både Nemo og Dory 😉

 

Junior ville gjerne nærmere alt som kan krype!

 

Slangene var fullt tilgjengelige og lå fritt i et såkalt «tempel». Vi ble advart om å ikke ta på dem… som om jeg trengte å bli fortalt det! Junior derimot trengte absolutt den beskjeden!
Et av de få dyrene tigjengelige!
Tulla på ryggen til mor!

Som dere ser på det siste bildet sitter tulla på ryggen min, det gjorde hun en del av tiden for å slippe å dulte inni folk overalt! Heldigvis var det ikke en eneste oppoverbakke (!!!) inni der 😉

Torsdag tok vi en tur med niste på stranden, men heller til en plass der det var litt mindre folk! De fikk rulle i sanden og kaste stein i havet. De hadde brus og frukt og avslappede foreldre! Det var igrunn godt for både stor og liten <3

Torsdag i sanden <3

Ellers ble det en rolig dag i og rundt huset!

Fredag blir det pakking og Mim og tante tar med junior på enda en tur i akvariet i Hirtshals. Det var han som hadde mest glede av det, og tulla og han trenger tid fra hverandre. Jeg og pappa tar nok med oss tulla på en liten gåtur i området og lar henne få bevege seg litt. Lørdag drar båten klokken 09.00 så den dagen går til å reise og ikke noe annet. Kanskje vi kan få skviset inn et morgenbad for barna, men det er det.

Takket være Mim, Bess og tante, har jeg og Lars fått litt hvile. Vi har fått sove lenger på morgenene og til og med en og annen lur på dagtid. Vi har fått friheten til å trekke oss litt for oss selv uten å bekymre oss for barna, og vi har hatt mang en kveld med kortspill og noe godt å drikke, vel vitende at vi ikke er alene dagen etter. Skiftløsningen har fungert godt for alle parter.

Påsken 2017 har hatt sine oppturer og nedturer, men det har i det store og det hele vært hyggelig og gøy <3 Blir nok en Danmarkstur igjen om et år eller to!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *