Autisme · Barn · Hjelpemidler

Hjelpemidler: Bose Quiet Comfort headsett (15, 25, 35)

Da har vi gått til innkjøp av nye øretelefoner. Etter masse erfaring med øretelefoner av forskjellige slag og hørselvern av forskjellige typer, ga vi opp. Vi trenger det beste på markedet, så enkelt er det.

Julen i år var kjempetøff. Men den hadde vært mye verre uten dette essensielle hjelpemiddelet. Tulla vår har en tendens til å bruke lyd som en måte å «straffe» oss på. Hvis vi sier nei, hyler hun, noe som er utrolig plagsomt for broren (faktisk fysisk smertefullt) og dermed risikerer vi fult meltdown på han også hvis ikke vi får henne til å slutte å hyle. Fin hersketeknikk for små jenter. Jeg er ikke 100% sikker på at hun forstår hele mekanismen fra a til å, men jeg er sikker på at hun føler at hyling til en viss grad fungerer da de voksne blir veldig hektiske når hun gjør det.

Mammaen min ringte meg før jul og sa som følger: «Du kan ikke gå inn i enda en jul uten disse øretelefonene». Jeg måtte dessverre svare at jo, det må jeg, for penger til så dyrt utstyr har jeg ikke. Og nav hadde avslått den første søknaden min, og dermed er det null kroner til overs til sånt. Så Mim med hele sitt gode hjerte kjøpte inn øretelefoner. Den eldste typen koster 1990,- kr på Komplett. De var på salg til 1300. Så når julen ringte inn, og meltdownene sto i kø hos tullemor, kunne pjokken rømme bort til nettbrettet sitt, sette på hodetelefonene og rømme inn i en annen verden. Og jeg og pappa kunne endelig konsentrere oss om å stå i det med tulla uten bekymring for den andre lille kroppen i husholdet vårt.

Dette hjelpemiddelet anbefaler jeg på det varmeste!

One thought on “Hjelpemidler: Bose Quiet Comfort headsett (15, 25, 35)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *