Autisme · Barn · Ferie · Foreldre · Glede · Høytider · Nyttår · Oversensitivitet · Søvn · Takknemlig

Nyttårsposten!

For hvordan går nyttårslaget for en familie med sensoriske utfordringer som vår? Vel, for mange familier er dette en vanskelig dag. Med smell og hyl, duft av krutt og røyken som siver over det ganske land.

 

Her i huset er vi heldig, eller rettere sagt, vi er heldige i år. For i år fikk barna Bose Quiet Comfort headsett til jul! Og det er det som redder oss under oppskytingen. De vanlige høreklokkene er altfor tunge og klamme å ha på i lengden, så disse ble redningen i årets nyttårsfeiring.

For våre er fyrverkeri supert! De digger alt unntatt lyden. Og for å ha god oppdekning av armer, dro vi til Mim for feiringen! Vi spiste kalkun, tulla spiste pølser og junior spiste big one pizza (forøvrig den eneste pizzaen som kan spises… ).

Når maten var over kastet vi oss over fyrverkeriet og stjerneskuddene. Det gikk mange stjerneskudd for å si det sånn. Og i avslutningen av denne ufattelig morsomme aktiviteten fikk vi selvsagt det obligatoriske stressammenbruddet. Tullemor hadde det ikke godt, men det varte heldigvis ikke lenge. Tante er en god støtte og erfaren i avledninger. Og mor og far vet stort sett hva som skal til.

Dermed bar det hjem og i seng til vanlig tid. Vi bekymret oss for hvordan natten skulle gå så vi gikk å la oss klokken 10 for å få så mye søvn som mulig, men den lille gutten vår bestemte seg for å sove gjennom hele kalaset og tulla våknet først etterpå. Så hun fikk komme ut til mamma og pappa og om enn jeg fikk like lite søvn som vanlig, så gikk natten fint. Egentlig ganske overraskende. Familier som våre er ikke vandt til at noe går «som normalt». Og denne julen har virkelig ikke gått bra forøvrig, så vi var ekstra takknemlige for en hyggelig nyttårsfeiring!

Så vet jeg godt det ikke er alle som hadde en såpass god dag som oss. Styrkeklem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *