Autisme · Barn · Foreldre · Glede · Kurs

Hva med oss? – Oppfølgingskurs

«Hva med oss?» kurset har jeg jo snakket om. Og ettersom det var flere som meldte at de ikke visste om disse kursene, vil jeg skrive et lite innlegg om oppfølgingskurs. På Bufdir sin side om Hva med oss? sto det nemlig ikke noe om oppfølgingskursene.

De setter opp flere førstegangskurs og ett andregangskurs hvert år. Ihvertfall her i grenland. På Grenland familiekontor sine hjemmesider står datoer for begge kursene. Når jeg søkte opp på google var det bare å søke på «hva med oss – oppfølgingskurs» pluss området mitt (grenland i dette tilfellet) så fikk jeg opp informasjon om dette.

puzzle-1721592_1920

I helgen var vi på tur. Vi som hadde vært på kurs sammen før prøvde så mange som mulig å melde oss på samme oppfølgingskurs. Dessverre er det slik at disse kursene fyller seg raskt opp, men fire av parene klarte å komme seg med på samme kurset. Det var svært hyggelig å se dem igjen.

Når såpass mange kommer sammen for andre gang er det noe med hvordan man setter tonen. Vi fant raskt ut at det var flere sosiale vesener som var kommet på tur denne helgen og vi prøvde alle å invitere hverandre inn i «varmen». Denne gangen må jeg si alt ubehag ved en sosial gathering som dette forsvant allerede første dagen. Vi fant raskt tonen og kurset begynte med delevillige mennesker fra alle kanter.

Kveldene ble sene, senere på noen enn andre! Tross alt er det noen av oss som ikke sover stort, men siden alle visste hva de gikk til i forhold til kurset, så var det stor takhøyde for de som ikke orket å holde på like lenge som andre!

Kurset i seg selv er litt lavere intensitet på enn det første kurset. Vi satt ikke fullt så mye inne i rommet da endel ting var kjent fra første gang. Derimot fikk vi noen veldig gode oppgaver for å gjøre hverandre oppmerksomme på hverandres fortid og hvordan den påvirker nåtiden. I tillegg var det selvsagt den delen som er min favoritt, nemlig samtale i plenum om det å være familie med barn med spesielle behov. Å få høre hva de andre opplever, føle at jeg ikke er alene om tanker og reaksjoner, se andre løsninger. Det å oppleve at de jeg er sammen med forstår instinktivt hva vi går gjennom fordi det resonnerer i dem selv. Ja, det er et parkurs, men vi som par lever ikke i isolasjon. Vi er en familie og alle våre familieforhold påvirker parforholdet. Og andre har det like tøft som oss!

Så jeg vil anbefale alle som er på Hva med oss kurs å melde seg på oppfølgingskurset! Det var igrunn bedre enn det første på mange vis. Så håper jeg at andre har like godt utbytte av dette som oss!

På slutten av kurset fikk vi i oppgave å lage et kunstverk. Og Lars lagde en del av dette som jeg synes var helt perfekt representasjon av oss pluss autisme!

14642386_10205713289471052_6926450982935215546_n

Som du ser har vi en liten snikende luring på siden her som heter autisme <3 Stolt av kreativ sjærste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *