Autisme · Barn · Foreldre · Hjelpemidler

Hjelpemidler: Buttons

Jeg er superfan av åpenhet rundt diagnosen til barna. Når diagnosen kom, og barnehagen opplevde at det å håndtere eldstemann med foreldre som kom og gikk kunne være vanskelig, skrev vi et brev. Dette brevet sendte vi ut til hele barnehagen. Responsen var super og vi sendte et nytt brev ut med tullas diagnose.

Dessverre kan jeg ikke sende ut brev til hele verden, selv om det av og til er fristende.Eller… på et hvis er jo denne bloggen det brevet!

De fleste steder vi er, går det helt fint. De rundt oss vet stort sett hvilke utfordringer vi har. Dessverre er det noen steder det er veldig vanskelig. Episoder der du ikke kan få sagt hvorfor det er sånn, når barnet ligger på gulvet, midt i den rushtiden på butikken. Eller på vei ut av badeparken, det meltdownet kommer midt i dusjen, i den trangeste gangen… (ikke tilfeldig valgte eksempler!).

Det å gi beskjed om hvorfor det er sånn er ikke lett. I badeparken har jeg hatt folk bli stående å se på… i butikken har jeg hatt folk som nesten river oss overende for å komme seg forbi fort nok. Jeg tror de fleste har følt med meg, men det er de som ser på deg med et blikk som ikke kan misforstås: «Du oppdrar ikke barna dine».

Nå har jeg funnet en fin løsning for slike situasjoner: Buttons som sier ifra! Jeg er alltid på utkikk etter hjelpemidler som kan være nyttige for oss her i huset med de rare i. Og når jeg kom over denne på Lykkeli design, så dukket de plutselig opp i postkassen gitt.

93091_Lykkeli_design_Mitt_barn...._1

Tenk at noe så enkelt kan være så effektivt!

Jeg har prøvd meg på lappene man kan få gjennom autismeforeningen. De er kjekke, men ikke enkle å ha for hånden når ting går galt. Jeg har hatt de med meg rundt i lommeboka, men jeg har sjeldent mulighet til å fiske de frem midt i et meltdown. Dessverre har jeg ikke lommer, og de blir dessuten ganske ødelagt etter å ha ligget i en svett lomme i noen timer.

Denne lille tingen kan jeg enkelt sette fast på badedrakter, jakker, t-skjorte osv. Så slipper jeg kanskje alle de oppgitte blikkene når vi står i kø og lignende.

Selv foretrekker jeg denne som jeg kan ha på meg da barna er små enda, men for noen kan jo også disse kan også være nyttige:

92896_Lykkeli_design_Jeg_har_Asperges_syndrom_1

23717_Lykkeli_design_ADHD_button_1

Prisen er ikke så høy at folk flest ikke vil kunne klare det, og man trenger jo ikke en til hvert plagg. Men det kan hende jeg slenger med meg en ekstra neste gang jeg handler på Lykkeli’ design:)

Min erfaring er at når folk vet hva som foregår, er det mye mindre stygge blikk å få. Et godt eksempel er forskjellen mellom mennesker som vet og de som ikke aner, er hvis en besteforelder/tanter/onkler o.l. kommer til barnehagen for å hente når jeg er å henter mine 2 raketter. Det blikket jeg får fra en forelder i barnehagen er HELT annerledes enn det jeg får av de som ikke er vant til det. Sånn er det i alle situasjoner. Kanskje kan en av disse små nålene hjelpe på det?

Brukt puzzle-210785_1920

Så hvis vi hjelper folk å vite mer, så vil folk automatisk gjøre det bedre? Verdt et forsøk synes jeg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *