Autisme · Barn · Foreldre · Helsevesenet · Hjelpemiddelsentralen · Hjelpemidler · Kommunen · Takknemlig · Tilrettelegging

Ergoterapi

Dette var noe jeg ikke var informert om fantes i Porsgrunn kommune. Og det er KJEMPEsynd! Det hadde spart meg en uendelig mengde tid på en god del søknader. For å forklare: En ergoterapeut jobber med tilrettelegging. Hvis hverdagen din ikke fungerer på grunn av en diagnose, kan ergoterapeuten hjelpe med å finne og søke om hjelpemidler hjemme og på jobb. Og hvis huset ditt ikke fungerer godt, kan de hjelpe med en rapport om hva de ser som nødvendig tilrettelegging som kan legges ved en søknad til husbanken. Vi søkte om og fikk etter relativt kort ventetid innvilget å bli tilknyttet ergoterapeuttjenesten her i kommunen.

Les mer om ergoterapeuters kompetanse HER

Det som da skjedde var nesten uvirkelig! Ergoterapeuten kom hjem til oss og snakket med oss om hverdagen vår. Hun møtte guttungen og så rundt i huset. Deretter fortalte hun oss hva hun syntes vi burde tilrettelegge og innen hun dro, var jeg nesten på gråten. Det for meg å sitte å bli sett på denne måten var helt utrolig! Følelsen av å bli forstått uten selv å måtte forklare i bunnløs detalj hvorfor noe var vanskelig, men istedet bli møtt og forstått er svært uvanlig! Og sånn en lettelse.

Når hun dro slapp jeg skuldrene ned og lot tårene renne en liten stund. Dermed var søknadene plutselig ikke så lange lenger… jeg gleder til å bli ferdig med dem, og jeg må fortsatt skrive majoriteten selv, men det å ha en fagperson i ryggen er verdt så utrolig mye!

office-1209640_1920

Så mitt råd er helt klar: Sjekk i din kommune om de har en ergoterapitjeneste og hvis de har det, søk om å få en. Det kan ta tid å få plass, her i kommunen har ergoterapeutene 1,8 prosent stillinger. Men de er verdt sin vekt i gull når de er inne!

3 thoughts on “Ergoterapi

  1. Fikk helt frysninger på legga nå
    Godt dere fikk det innvilga så fort. Og hu er jo bare skjønn, ergoterapeuten:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *