Autisme · Barn · Foreldre · Hjelpemidler · Tilrettelegging

Hjelpemidler: Gjerde

Vi bor på et tettsted. Her hos oss har vi ikke hatt gjerde ut i gata. Jeg vet ikke hvorfor det aldri har blitt bygget før vi overtok, men det ble det altså ikke. Og vi tenkte igrunn ikke så mye over det.

Men vi merket det jo når vi fikk små i hus. På det punktet kjøpte vi et plantegjerde. Det var ikke så høyt, men det var jo ikke barna heller. Dette holdt et par år… men så kom diagnosene! Dette førte til en endring i tankegang selvsagt. Plutselig var det ikke bare å «holde ut» til de ble gamle nok til å forstå. Det mange ikke vet er at vi har faktisk mer tilsyn nå enn når barna var små. Når mine barn var ett og to år gamle, hadde jeg null problem med å ta dem igjen hvis jeg sto litt lenger unna dem og det var mange ting de ikke fikk til å gjøre på grunn av enten størrelsen deres eller motorikken. Nå er dette derimot en helt annen sak. Mine barn er nå i full stand til å løpe raskere enn meg og klatre høyere enn meg. Så jeg må være en halvmeter unna eller vi må være et sted der dette ikke er et problem! Det betyr som oftest skogen eller inngjerede områder som barnehager o.l.

Desto eldre barna har blitt, desto vanskeligere er det for oss å ha dem ute med dette bittelille gjerde. Og i fjor, turte ikke jeg være ute med dem alene i det hele tatt. Og vi har hverken tid eller råd til å bygge et selv. Så jeg begynte å lete etter alternativer. Kommunens tjenestekontor tar imot søknader om bevillinger om tilrettelegging av bolig på vegne av Husbanken. Så vi søkte og brukte masse tid på å skaffe til veie all dokumentasjon som trengtes. Samt et anbud på jobben. Gudskjelov fikk vi søknaden godkjent og nå står gjerdet på plass:

 

13512139_10154211451296031_8680440614845618101_n

For første gang siden vi fikk barn, satt jeg i hagen vår uten å ha en løpende puls! Jeg hvilte til og med!!

Du må sjekke i din kommune hvordan det fungerer, men jeg sitter nå her med ungene løpende i hagen uten å måtte reise meg for hver minste lille bevegelse, og nå når gjerde står her kan jeg trygt si at hver time med styr, søknader og dokumentasjoner var vel verdt det! Lykke til!!! Her kan du lese mer om Tilpasning av bolig

One thought on “Hjelpemidler: Gjerde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *