Autisme · Barn · Foreldre · Oversensitivitet · Stress · Tilrettelegging

Tannkremskrise!!

Ja da var krisen et faktum! Hvis du har autismespekterforstyrrelse, så er det et fakta som er umulig å unngå å vite om:

toothbrush-571741_1920

Det er såååå mange ting som kan gå galt med en tannpuss. Børsten kan være for myk, for hard, ikke være god å holde i, ikke ha riktig farge, bli puttet for langt inn i munnen, pusse for hardt, pusse for mykt, ja det er igrunn ikke grenser for hva som kan være galt. Og nå har vi ikke engang begitt oss innpå tannkremen, dette er nå bare børsten!

Dette er tannkremen som brukes her i hus! Og den skal nå forsvinne!!! Det er så mange årsaker til at dette er tannkremen for oss, og mens andre kanskje tenker at her kan den tannkremen trenes bort, ja det kan den. Men hvis du ante hvor lang tid, og hvor vanskelig det kan være for et barn med autisme, så ville jeg passet meg for å si «bare». For noen barn så går det galt pga. smak… for noen er det bildet av dinosauren, for andre så er det konsistensen, eller kanskje til og med lukten. Eller det kan være alle tingene. Uansett hva det er så er dette like vanskelig for dem å venne seg av med.

Sensorisk oversensitivitet er et reelt problem for 70% av mennesker med autismespekterforstyrrelse. Ting som skal inn i munnen er EKSTREMT viktig for mange av dem, enten det er mat eller noe som tannlege. Tenk det å få noe inn i munn som føles som om du har tygd hardt ned på chili, og det tar timer før det går bort igjen! Eller som om du har tygd ned på nåler… kanskje det lukter så du umiddelbart får lyst til å kaste opp… og tenk om du har en dårlig dag,du har sovet altfor lite enda en gang og det ene som skal til for at ikke hele dagen går på tverke, er dinosauren på tannkremtuben!

Så vet jeg at verden går videre og Solidox er nødt til å finne på nye ting for å kapre kunder, men må noe forsvinne ut for å gi plass til nytt alltid? Kan det ikke være en liten produksjon av disse for oss av kundene som TRENGER akkurat denne tannkremen? Den er jo perfekt allerede!

Så dette er en bønn fra oss med barn som ikke orker tanken på å miste noe så kjært og viktig som en tannkrem! Why change a winning team???

Del gjerne!!! Det er noen av oss der ute som GJERNE vil stoppe Solidox fra å fjerne denne fra markedet, og vi trenger din hjelp til å starte en liten grasrotbevegelse for disse barna våre!

 

One thought on “Tannkremskrise!!

  1. Vi har lett med lys og lykter etter denne tannkremen overalt hvor vi har vært… Har prøvd erstatteren, men den falt ikke i smak overhodet. På ferie i sommer var vi innom Stryn, og der åpenbarte det seg et helt stativ med gamletypen, og gjett om vi hamstret:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *