Autisme · Barn · Barnehage · Bleier · Foreldre · Stress

Nytt bleieinnlegg!

Så var det på tide med en bleieoppdatering:

baby-19261_1920

 

Vi er i gang med vårt andre bleiesluttforsøk på eldstemann. Første gang kan du lese om i «Bleiene». Etter et noe skuffende resultat sist er vi igang igjen. Badet er pyntet med alle mulige dinosaurer og dansende m&m figurer og sjokoladen står klar som forsterker når han gjør noe i do. Denne gangen starter vi opp enda litt mer intensivt enn forrige gang. Forrige gang var vi på do hvert 30. minutt, men økte med 5 minutter etter en vellykket runde og senke med 5 min etter et uhell. Denne gangen skrur vi opp intensiteten med at vi går på do hvert 30. minutt i fire dager, uansett om han har hatt et uhell eller ikke, og drikke får han så mye av at han renner over. Det betyr at det kommer til å være en helt latterlig mengde skjemaer innen dette forsøket er over. Eller skal jeg si er vellykket!

Her er ark nummer 2 første dag:

Så nå har jeg kladder og tisselaken i hele huset og moppestativ og sprayflaske med klor klart. Heldigvis er mamma en engel og sa ja til å ta tulla på overnatting frem til søndag slik at vi skulle få litt oppstartstid ifred med junior. Og så langt i eksperimentet har jeg vært evig takknemlig for det.

Første dagen traff vi på en uventet problemstilling. Han gikk fint på do, for det har vi opprettholdt fra ifjor. Men når han skulle ha på seg truse uten bleie (noe som gikk helt uten problemer sist) var det fullt meltdown. Han slo ikke direkte, men hylte og skrek og la seg ned. Jeg merket jeg ble veldig usikker og at den usikkerheten gjorde ting langt verre. Så da tok jeg en avgjørelse som kunne gå begge veier. Jeg tok på ham bleia igjen og satte på 20 min stokken og jeg og pappa la en plan for hvordan vi skulle reagere neste gang. Vi kunne da risikert at det ble helt verre å ta av ham bleia denne gangen, men det ble det heldigvis ikke. Denne gangen hadde vi en avledningsplan og en bevisst tanke på hvordan vi skulle reagere på utbruddet. Det gikk fint. Resten av dagen dukket ikke dette problemet opp heller. Og dagen etter hadde vi en bedre plan for hvordan vi skulle håndtere morgenen og derfor dukket ikke problemet opp når vi tok av bleia.

Jeg vil slenge ut en oppdatering på dette igjen når vi har kommet til neste skritt. Har det funket eller ikke?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *