Autisme · Barn · Foreldre · Hjelpemidler · smokk · Tilrettelegging

Hjelpemidler: Tyggesmykke

Jeg har som de fleste vet ikke fjernet smokken fra barna mine ennå. Det er en million grunner til det, men den jeg skal ta for meg i litt større grad nå er problemer med å la vær å tygge istykker klær og leker. Moren min har jobbet med autister helt opp i ungdomsskolen, og dette problemet går ikke bort for å si det sånn. Dermed er smokken kjekk, til en hvis grad.

Det som er utfordrende med smokk er at de varer ikke så lenge. Hvis man tygger på dem, går de istykker og jeg kaster en god andel hver uke. Og kjøper inn nye! I tillegg blir det færre rare blikk fra andre når den enorme poden kommer med tyggesmykket enn med smokken. Det gjør ting lettere for våre små.

Jeg hadde lest om tyggesmykke i artikler rundt omkring, men fant dem kun på sider som ikke leverte til Norge. Ihvertfall ikke til en pris jeg synes noe om. Det var rett før jeg gikk til ebay (noe jeg helst ikke ville for man vet aldri hva de tingene derfra er laget av) da jeg fant Lykkeli’ Design – Tyggesmykke. Her var alt jeg kunne ønske av smykker om  «autism awareness» og også tyggesmykke:

13082722_10154051849871031_1826282610164385712_n

Jeg kastet meg rundt og bestilte tyggesmykker til begge. Nå er det introdusert til tulla først. Grunnen er at det er mye mer sannsynlig at pjokken begynner å bruke det hvis tulla bruker det! Og gjett om hun gjør! Hun ble introdusert til dette på en fredag og det er første dagen hun har gått hele dagen uten smokk! Hun har gått deler av dagen tidligere, men da går det hardt utover leker og klær. Natta er ikke det viktigste foreløpig, så der fjerner jeg ikke smokken ennå. Men kanskje, bare kanskje, jeg slipper å ha med smokker overalt nå! Ihvertfall på en av dem! Guttungen vil uansett bruke en god del lenger tid på å lære seg å bruke den, men med tiden har jeg trua!

Så vil jeg si, det er selvsagt ikke sikkert at dette fungerer like bra på ditt barn. Det er like store forskjeller mellom mennesker med autisme, som det er med alle andre! Men det kan være verdt et forsøk… Smykkene koster ikke ikkeno, men dyre er de heller ikke. Ihvertfall ikke hvis du sammenligner med å kjøpe nye smokker hver uke! Ikke minst så er det mye bedre sånn renhetsmessig. Disse ligger ikke på gulvet halve tiden, de henger rundt halsen.

 

One thought on “Hjelpemidler: Tyggesmykke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *