Autisme · Barn · Glede · Høytider · Jul

10 Tips til en god annerledes jul.

En post dukker opp i newsfeeden. En mor med nydiagnostisert barn lurer på hva som skal til for å få julaften til å bli en god dag. Minnene fra de første spede forsøkene på tilrettelegging strømmet over meg. Så ufattelig tafatt og uniformert jeg følte meg. Det tok meg lang tid og mye lesing før… Continue reading 10 Tips til en god annerledes jul.

Autisme · Barn · Glede · Høytider · Jul · Takknemlig · Tilrettelegging · Trening

En annerledes jul 2017

Året 2017 forventet jeg ingen endring fra. Jeg mener, liker de ikke jul og alt som er annerledes, ja da liker de det ikke da. Målet var å vende dem til det, ikke få det til å bli verdens beste tid i året! Nå har det seg sånn at pappa og jeg er visst flinkere… Continue reading En annerledes jul 2017

Autisme · Barn · Besteforeldre · Bursdag · Foreldre · Takknemlig · Tilrettelegging

Bursdag: Versjon 4 (eller noe sånt)

Da var vi igang igjen! Vi har prøvd mange varianter. I år tenkte vi at det var på tide å prøve noe helt nytt. Junior har 7 års bursdag og vi ville prøve å ha vennebursdag for første gang. Men vi møtte på en liten utfordring. Lillesøster… Med andre ord, ikke så liten i det… Continue reading Bursdag: Versjon 4 (eller noe sånt)

Autisme · Barn · Foreldre

Diagnosens nedslagsfelt: Hvor modig er du?

Du skal være modig… veldig modig, for å fortelle alt til familien og vennene dine. Reaksjonene kan være mange. De du tror vil forstå, forstår ikke. De du tenkte aldri kunne forstå, snur seg rundt og gir deg akkurat det du trenger. Det er vanskelig å forklare hvordan følelsen er i magen den dagen du… Continue reading Diagnosens nedslagsfelt: Hvor modig er du?

Anmeldelse · Autisme · TV

Serieanmeldelse: The good doctor

På Tv2 sumo har det begynt en ny serie om En autistisk lege. Beskrivelsen Tv2 Sumo har valgt er: «En ung autistisk kirurg med ekstraordinære egenskaper rekrutteres til kirurgisk barneavdeling ved et prestisjefylt sykehus. Men problemstillingen kommer for dage: Kan en person uten evne til å relatere til andre mennesker redde liv?» Du kan se… Continue reading Serieanmeldelse: The good doctor